locatie      telefoon      mail

 NL // EN

Bedrijfsfeest organiseren
Do's en dont's

Do's en dont's bij het organiseren van een bedrijfsfeest

Het organiseren van een bedrijfsfeest kan een spannende maar uitdagende taak zijn. Of het nu gaat om het vieren van successen, het versterken van de teamspirit of gewoon om je werknemers te bedanken voor hun harde werk, een geslaagd bedrijfsfeest kan een positieve invloed hebben op de werkcultuur. Als experts op het gebied van evenementenorganisatie delen we graag enkele waardevolle tips en adviezen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfsfeest een onvergetelijke ervaring wordt voor jouw werknemers!

 

Hoe organiseer je een bedrijfsfeest?

Het organiseren van een bedrijfsfeest begint met een duidelijk plan en een helder doel voor ogen. Stel een organisatiecomité samen en verdeel taken en verantwoordelijkheden. Begin ruim op tijd met de planning en zorg ervoor dat alle relevante details, zoals datum, locatie en budget, goed worden vastgelegd. Communiceer regelmatig met alle betrokkenen en houd rekening met hun wensen en behoeften bij het plannen van het evenement. Vergeet niet om ook te denken aan praktische zaken zoals parkeergelegenheid, bereikbaarheid en eventuele speciale dieetwensen van de gasten.

Do: Betrek het personeel bij de planning. Het betrekken van werknemers bij de planning van het bedrijfsfeest kan een goede manier zijn om de betrokkenheid te vergroten en ervoor te zorgen dat het evenement aansluit bij hun behoeften en interesses.

Don’t: Uitstel van planning. Uitstel van planning kan leiden tot last-minute stress en het risico op het missen van belangrijke details zoals het boeken van een geschikte locatie of entertainment. Begin daarom ruim op tijd met de planning om een soepel verloop van het evenement te garanderen.

 

Wat is leuk voor een bedrijfsfeest?

Een geslaagd bedrijfsfeest biedt een mix van entertainment, lekker eten en drinken, en de mogelijkheid voor werknemers om te ontspannen en plezier te hebben. Kies activiteiten en entertainment die passen bij de interesses en voorkeuren van je personeel. Van live muziek en dans tot teambuilding spellen en interactieve workshops, er zijn talloze mogelijkheden om een bedrijfsfeest tot een succes te maken. Vergeet ook niet om ruimte te bieden aan informele interactie en netwerken, zodat werknemers elkaar beter kunnen leren kennen buiten de werkomgeving.

Do: Zorg voor een diversiteit aan activiteiten. Het bieden van verschillende activiteiten en entertainment opties tijdens het bedrijfsfeest zorgt ervoor dat er voor iedereen iets leuks te doen is.

Don’t: Overlaad het programma. Te veel activiteiten kunnen overweldigend zijn voor de gasten en leiden tot een hectische sfeer. Houd het programma overzichtelijk en geef de gasten voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de festiviteiten.

Een bedrijfsfeest bij Circa Amsterdam

 

Wat kost een bedrijfsfeest?

De kosten van een bedrijfsfeest kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals het aantal gasten, de locatie, het type entertainment en de catering. Gemiddeld spenderen bedrijven tussen de €50 en €150 per persoon aan een bedrijfsfeest. Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen en rekening te houden met alle kosten, inclusief eventuele verborgen kosten zoals huur van apparatuur, decoraties en personeelskosten. Door creatief om te gaan met het budget en te zoeken naar kosteneffectieve oplossingen, kun je een fantastisch bedrijfsfeest organiseren zonder de bank te breken.

Do: Stel een realistisch budget op. Het opstellen van een realistisch budget voor het bedrijfsfeest helpt om onverwachte kosten te voorkomen en zorgt ervoor dat het evenement binnen de financiële grenzen blijft.

Don’t: Vergeten om rekening te houden met verborgen kosten. Naast de directe kosten voor catering, entertainment en locatie, kunnen er ook verborgen kosten zijn zoals huur van apparatuur, decoraties en personeelskosten. Vergeet niet om al deze kosten mee te nemen bij het opstellen van het budget.

 

Is de organisatie van een bedrijfsfeest aftrekbaar?

Ja, in veel gevallen zijn de kosten voor het organiseren van een bedrijfsfeest aftrekbaar van de belastingen. Dit geldt echter alleen als het feest een zakelijk doel dient, zoals het bevorderen van de teamspirit, het belonen van werknemers voor behaalde doelen of het vieren van bedrijfssuccessen. Zorg ervoor dat je de zakelijke aard van het evenement goed documenteert en dat je alleen kosten opneemt die direct verband houden met zakelijke activiteiten. Raadpleeg een belastingadviseur voor specifiek advies over de aftrekbaarheid van kosten voor bedrijfsfeesten binnen jouw bedrijfssituatie.

Do: Documenteer de zakelijke doelstellingen. Zorg ervoor dat je de zakelijke doelstellingen van het bedrijfsfeest goed documenteert, inclusief hoe het evenement bijdraagt aan het bevorderen van de teamgeest, het belonen van prestaties of het vieren van bedrijfssuccessen. Een gedegen documentatie kan helpen bij het aantonen van de zakelijke aard van het evenement en de aftrekbaarheid van de kosten ondersteunen.

Don’t: Verwaarloos de documentatie. Het nalaten om de zakelijke aard van het bedrijfsfeest goed te documenteren kan leiden tot problemen bij het aftrekken van de kosten van de belastingen. Zorg ervoor dat je alle relevante documentatie bijhoudt, inclusief facturen, contracten en interne communicatie over de doelstellingen en de organisatie van het evenement.

 

Heb je nog vragen over het organiseren van een bedrijfsfeest of wil je meer weten over hoe Circa je kan ondersteunen bij het organiseren van evenementen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen!