locatie      telefoon      mail

 NL // EN

Duurzaam evenement organiseren
5 tips waarmee je verder komt

Tips om je evenement te verduurzamen

Ben je van plan om een evenement te organiseren en wil je graag een positieve impact hebben op het milieu? We delen graag onze handige tips en praktisch advies om je te helpen bij het organiseren van een duurzaam en eco-vriendelijk evenement. Of je nu een groot congres, een zakelijke bijeenkomst of een informeel diner plant, met deze suggesties kun je ervoor zorgen dat je evenement niet alleen succesvol is, maar ook vriendelijk voor onze planeet.

 

Kies voor een duurzame locatie

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om je evenement milieuvriendelijker te maken, is door te kiezen voor een duurzame locatie zoals Circa Amsterdam. Onze evenementenlocatie is gebouwd met hergebruikte materialen en beschikt over energiezuinige verlichting en isolatie. Door te kiezen voor een groene locatie verminder je de ecologische voetafdruk van je evenement aanzienlijk. 

Duurzame evenementenlocatie met windmolens

 

Minimaliseer afval en gebruik duurzame materialen

Een andere belangrijke factor bij het organiseren van een duurzaam evenement is het minimaliseren van afval en het gebruik van duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare servies en bestek in plaats van wegwerp plastic, en moedig leveranciers aan om duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken. Op die manier kun je de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd tijdens je evenement aanzienlijk verminderen.

 

Ga voor groene cateringopties

Wist je dat een van de grootste bronnen van milieubelasting bij evenementen de catering is? Kies daarom voor groene cateringopties, zoals vegetarische of veganistische gerechten gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Bij Circa Amsterdam bieden we een scala aan duurzame cateringsopties die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een minimale impact hebben op het milieu.

 

Stimuleer duurzaam transport

Nog een andere manier om je evenement milieuvriendelijker te maken, is door duurzaam transport te stimuleren. Moedig je gasten aan om met het openbaar vervoer te komen of te carpoolen, en zorg voor voldoende fietsenstallingen voor degenen die ervoor kiezen om met de fiets te komen. Dit wordt nog gemakkelijker gemaakt door de uitstekende bereikbaarheid van Circa. Gelegen op een centrale locatie in Amsterdam, is Circa goed bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt het ook faciliteiten voor fietsers. Op die manier kun je niet alleen de CO2-uitstoot van je evenement verminderen, maar ook profiteren van de handige locatie van Circa, waardoor je gasten gemakkelijk toegang hebben tot je duurzame evenement. 

 

Educatie en bewustwording

Last but not least, vergeet niet om tijdens je evenement educatie en bewustwording te stimuleren over duurzaamheid en milieubescherming. Organiseer bijvoorbeeld workshops of lezingen over onderwerpen zoals recycling, energiebesparing en klimaatverandering, en moedig je gasten aan om actief deel te nemen aan groene initiatieven. 

 

Kortom, met een paar eenvoudige aanpassingen kun je je evenement transformeren tot een eco-vriendelijke bijeenkomst die niet alleen memorabel is, maar ook een positieve impact heeft op het milieu. Bij Circa Amsterdam staan we klaar om je te helpen bij het organiseren van een duurzaam evenement dat aan al je verwachtingen voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!